PSM-EN Sant Llorenš

Et convit a visitar

Volem consultes populars a les Illes Balears

psmsantllorenc | 03 Abril, 2012 18:14

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Companyes i companys,

la Plataforma Avançam avui iniciam  una campanya per sensibilitzar a la població a favor de la celebració de consultes populars a les Illes Balears, i per aconseguir la regulació de l’aplicació de les consultes en el nostre territori.

En primer lloc, la plataforma de regidors ha obert un espai de signatures a les xarxa perquè la ciutadania afirmi que vol celebrar consultes populars per decidir sobre temes que els afecten. Vos demanam que faceu difusió per correu electrònic i xarxes socials d'aquest enllaç, perquè la gent pugui signar aquesta carta dirigida al president del Govern i al president del Parlament http://actuable.es/peticiones/volem-consultes-populars-les-illes-balears

En segon lloc, aquesta mateixa setmana la coordinadora d’Avançam demanarà una reunió amb el president del Parlament per reivindicar el desenvolupament de l’Estatut per fer efectiva la competència de les Illes Balears per regular les consultes populars en el nostre territori.

D’altra banda, durant els properes mesos s’aniran celebrant reunions amb entitats ciutadanes per difondre el dret de decidir conjuntament amb la societat civil.

En el cas que les institucions responsables no vulguin fer passes per fer efectiu el dret a decidir de la ciutadania per decidir sobre les qüestions que els hi afecten, la plataforma impulsarà i donarà suport a tots els processos ciutadans que vulguin culminar amb una consulta popular.

Com ja sabeu, el full de ruta aprovat per la plataforma en la darrera Assemblea General afirma en el primer punt: “Des de la plataforma Avançam apostam decididament per aprofundir en els instruments de participació democràtica, especialment aquells més propers a la ciutadania (en l’àmbit municipal) i aquells que impliquen una participació directa de les persones. Volem difondre entre la ciutadania el dret de decidir, entès com el dret de totes les persones a prendre part activa en els processos de presa de decisions sobre totes les qüestions que els afecten. Avançam vol ser un agent actiu en el procés d’empoderament de la ciutadania. Per això, promocionarem les eines concretes que serveixen perquè les persones siguin protagonistes del dia a dia de la gestió del seu poble. Aquestes eines són, principalment, l’Agenda local 21, els pressuposts participatius i les consultes populars o referèndums”.

I el segon punt indica: “Reivindicam el desenvolupament de l’Estatut per fer efectiva la competència de les Illes Balears per regular les consultes populars en el nostre territori. El Parlament ha d’elaborar una llei de consultes populars, com a principal eina per poder convocar referèndums als nostres pobles i a les nostres illes i fer participar la ciutadania de manera directa”.

Moltíssimes gràcies per la vostra atenció. Necessitam molta ajuda de difusió per donar a conèixer l'objecte de la Plataforma i aquesta campanya.

www.avançam.cat

JUNTS AVANÇAM

Coordinadora de la Plataforma Avançam

Categoria: General. Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

 1. 1. Tarkan Aşk Gitti Bizden Şarkı S÷zŘ  |  01-06-2012 a les 20:51

  şarkı

 2. 2. radyo dinle  |  25-07-2012 a les 12:18

  radyo dinle

 3. 3. mŘzik dinle  |  25-07-2012 a les 12:18

  muzik dinle

 4. 4. radyo dinle  |  25-07-2012 a les 12:19

  nice blog

Publica el teu comentari.