PSM-EN Sant Llorenš

Et convit a visitar

PROPOSTES DE RESOLUCIË PEL DEBAT DE POLITICA GENERAL 2012

psmsantllorenc | 03 Abril, 2012 18:08

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Propostes de resolució pel debat de política general del Consell de Mallorca que defensarà el grup de Consellers del PSM-IniciativaVerds-Entesa al ple del proper 12 d'abril.

1.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a no destruir més llocs de feina a la institució i a prendre mesures de suport a les petites i mitjanes empreses juntament amb els autònoms per tal de poder generar ocupació.
2.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a que exigeixi al Govern autonòmic el pagament immediat dels 220 milions d’euros de deute per poder pagar als proveïdors així com les subvencions concedides i, d’aquesta manera, evitar més endeutament.
3.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a prendre mesures immediates que ajudin a la reactivació de la nostra economia i a la creació d’ocupació.
4.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a treballar amb fermesa i reclamar amb contundència a l’estat espanyol un tracte fiscal just i fonamentat en el concert econòmic que ens permeti mantenir els serveis públics i la reactivació econòmica a les Illes Balears.

5.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a treballar per tal de millorar el finançament dels consells i comprometre’s a treballar conjuntament amb altres consells, amb el Govern de les Illes Balears i amb tots els grups polítics per tal d’aconseguir una llei de finançament dels consells justa i adequada a les competències i serveis que gestionen.
6.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a pagar de forma immediata les factures i subvencions pendents dels exercicis anteriors a 2011; i, pel que fa a aquest exercici, a donar compliment a la legislació aplicable en concepte de morositat.
7.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a renegociar el conveni de carreteres sense renunciar a cap dotació econòmica dels recursos aportats pel Ministerio de Fomento de l’estat espanyol, canviant les prioritats establertes inicialment per noves més racionals i ajustades a la conjuntura econòmica actual.
8.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a que les noves prioritats del conveni de carreteres siguin el rescat de la concessió del túnel de Sóller, el rescat de la concessió de la carretera de Manacor i les variants de Sant Joan, Artà, Algaida, Sineu i la Nord de Son Ferriol.
9.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a aturar la licitació de la primera fase de la via connectora.
10.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a continuar i incrementar la protecció del patrimoni natural, cultural, històric i etnològic per fer possible la preservació i projecció de la identitat pròpia del país, bàsica pel desenvolupament social i econòmic.
11.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a reconèixer que la cultura és estratègica pel desenvolupament social i econòmic i constata la necessitat que durant la present legislatura el patrimoni, la indústria cultural, els equipaments i els serveis culturals, han de ser una prioritat de primer ordre.
12.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a no modificar el Pla Territorial de Mallorca així com tampoc tolerar cap llei ni cap decret-llei que minvi les competències pròpies.
13.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a rebutjar la nova llei turística i el decret llei d’urbanisme sostenible ja que envaeixen les competències dels ajuntaments i del propi Consell i suposen la tornada a “l’urbanisme a la carta” que tants de disgusts i problemes ha suposat per aquesta institució.
14.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a treballar conjuntament amb el Govern de les Illes Balears i amb tots els grups polítics, amb la finalitat de definir clarament les competències, racionalitzar l’estructura institucional i enfortir el Consell de Mallorca d’acord amb les competències que li atorga l’estatut d’autonomia.
15.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a assumir el compromís d’actuar decididament en la racionalització de l’administració i de l’estructura institucional amb la finalitat de servir als ciutadans amb transparència i efectivitat.
16.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a no anomenar més assessors ni càrrecs de confiança en els departaments i organismes que en depenen de l’equip de govern així com fer pública la relació dels actuals.
17.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a treballar per simplificar tràmits i reduir la burocràcia proposant si cal canvis en la legislació, aprofundint en la modernització de la institució, per tal de donar un servei més  àgil i transparent als ciutadans.
18.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a reactivar la RTV [M] com a model audiovisual públic, mallorquí, auster, plural, objectiu i de proximitat així com a fer efectiu el pagament dels deutes pendents amb les productores.
19.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a procedir a la modificació del reglament del POS per tal donar solucions a les dificultats econòmiques que pateixen els ajuntaments de Mallorca i que ja es pugui aplicar i fer-se efectiu a la convocatòria de 2013.
20.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a fer les modificacions pressupostàries adients per tal de reforçar la capacitat econòmica dels ajuntaments de Mallorca a efectes d’incidir en les inversions i els serveis que estiguin més afectats per la crisi.
21.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a establir un calendari de pagaments per pagar les subvencions que el Consell deu als ajuntaments de Mallorca.
22.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a establir un calendari de cobrament amb els ajuntaments deutors del SEPREISAL fins a 31 de desembre de 2011.
23.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a mantenir el cobrament de la taxa d’incineració als ajuntaments, potenciant la reducció, la reutilització i el reciclatge i donant compliment al principi europeu de “qui contamina més, paga més”.
24.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a donar major recolzament als municipis de l’illa, tant tècnic com econòmic, per tal de facilitar la seva gestió.
25.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a negociar amb les entitats bancàries el 50% d’amortització dels préstecs (més de 13 milions d’euros) i a fer les modificacions de crèdit pertinents per a destinar-los a pagar els camions de bombers aturats als concessionaris així com a les partides de l’IMAS que seran insuficients per cobrir les necessitats fins a final d’any.
26.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a constatar la necessitat de millorar el finançament dels ajuntaments i es compromet a treballar conjuntament amb la FELIB per tal de reivindicar un nou sistema de finançament de les corporacions locals més just i adequat a les competències i serveis que es gestionen i per instar el govern de l’estat espanyol a impulsar la reforma del sistema de finançament de les corporacions locals de manera urgent.
27.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a no penjar a les instal•lacions de la institució quadres honorífics de polítics condemnats de manera ferma per part de la justícia.
28.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta a la Presidenta i al govern del Consell de Mallorca a participar, com s’ha fet des del segle XIII i fins a l’actualitat, a la festa de l’Estendard de dia 31 de desembre (declarada Bé d'interès cultural immaterial des del novembre de 2007), malgrat no se senti representada per la senyera del rei Jaume I.
30.    La coalició PSM-IniciativaVerds-Entesa insta al govern del Consell de Mallorca a que defensi que la llengua pròpia, el català de Mallorca, ha de ser la llengua de trobada de tots els ciutadans i ciutadanes d’aquest país, un dels principals instruments per a construir una societat cohesionada, solidària i amb projecció de futur.

Categoria: General. Comentaris: (4). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

 1. 1. Tarkan Aşk Gitti Bizden Şarkı S÷zŘ  |  01-06-2012 a les 20:51

  şarkı

 2. 2. oyun  |  07-09-2012 a les 12:56

  oyun oyna

 3. 3. erken rezervasyon otelleri  |  07-09-2012 a les 12:59

  erken rezervasyon otelleri

 4. 4. tatil  |  07-09-2012 a les 12:59

  tatil

Publica el teu comentari.