PSM-EN Sant Llorenç

Et convit a visitar

Resposta de Tomàs Martínez a Cata Ferrer

psmsantllorenc | 21 Gener, 2012 08:43

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Qui té la coa de palla, aviat la s’encén

 

En primer lloc voldria manifestar que quan he fet públic el posicionament del PSM-EN respecte de qualsevol tema mai he tengut intenció d’insultar cap adversari polític. Sempre he intentat utilitzar els adjectius fent referència a l’activitat política, sense fer cap valoració de tipus personal. Si he ofès algú li deman disculpes.

 

Feta aquesta introducció m’agradaria puntualitzar alguns aspectes de l’escrit publicat per na Cata Ferrer referent al darrer Plenari de l’Ajuntament.

 

Anem a pams:

 

  1. Sobre l’oportunitat de demanar un ple extraordinari per debatre la moció sobre la modificació de l’avantprojecte de la Llei de Funció Pública he de dir que a tots els grups polítics presents a l’Ajuntament els hi assisteix el dret de sol·licitar que una proposta o moció sigui debatuda per via d’urgència. A més no hi havia cap possibilitat que aquesta moció es veiés en un ple ordinari abans que acabàs el termini de presentació d’al·legacions.

 

  1. La petició d’un nou posicionament de l’Ajuntament sobre aquest tema venia donada pel fet que el Govern havia canviat aspectes importants de l’avantprojecte de la modificació de la Llei de Funció Pública. Supòs que n’estaven informats.

 

  1. Sobre el cost del Ple, cada regidor sabrà si es guanyà o no les sopes aquest dia i supòs que obrarà en conseqüència.

 

  1. Sobre els qualificatius del meu escrit, que segon la senyora Ferrer “som d’ultradretes i ... antimallorquins”, li recomana que repassi el que vaig escriure. Vaig dir literalment: “Lamentam profundament aquesta posició ultradretana i antimallorquina”. Aquests qualificatius, referits a la posició mantinguda pel PP respecte al tema de la llengua catalana, no són cap insult: “ultra” té el significat de “més enllà” o “en grau excessiu” i “anti” denota oposició o inverteix el sentit del nom. Intentar que la llengua cooficial i pròpia d’aquest territori deixi de ser la llengua de l’Administració,per a mi és un posicionament polític apropat a les tesis defensades per la FAES i que atempta contra la nostra llengua i la nostra cultura, o sigui, al meu parer, un posicionament ultradretà i antimallorquí.

 

 

  1. En relació a l’estratègia que segueix el PSM a l’hora de fer oposició, crec que s’equivoca. El PSM no fa oposició a l’oposició. El PSM aprofita l’ordenament legal vigent per fer que l’Ajuntament es pronunciï sobre temes que creu importants pel conjunt de la ciutadania  i, també, pels ciutadans i ciutadanes de Sant Llorenç.

Si no coneixia aquesta manera de fer oposició, demani al seu partit quants            d’anys l’ha practicada, o si vol, li puc dir jo: sempre que el color polític de l’Ajuntament ha estat diferent del color polític del Consell, del Govern de la Comunitat Autònoma o del Govern de l’Estat.

Els Ajuntaments tenen el dret, i també el deure, de defensar el que creuen que és el millor pels seus ciutadans i per això han d’emprar totes les fórmules legals disponibles. Si té algun dubte sobre aquest aspecte reflexioni sobre el fet que l’Ajuntament de Palma, amb majoria absoluta del PP, ha aprovat en Ple la presentació d’al·legacions a la Llei de Turisme, redactada per un conseller del mateix partit.

 

    

  1. En relació al fet de dir “amén-amén”, de fer d’escolanets, aquí sí que podríem fer servir aquesta expressió tant nostrada (sense haver de demanar permís a ningú, sigui quin sigui el seu llinatge): “L’ase va dir al porc orellut”.

Qui diu amén-amén a aquest atac directa a la nostra llengua?  Qui diu amén-amén a les directrius més reaccionàries del PP? Qui diu, amén-amén, en una contradicció “in terminis”, que no vol fer política amb el tema de la llengua?

 

Política de la llengua se’n fa quan es vol rebaixar la categoria de la llengua pròpia , quan es vol que aquesta llengua deixi de ser la llengua de l’Administració, quan es vol modificar la Llei de Normalització Lingüística (aprovada per consens), quan es diu que no es vol fer política i, també se’n fa, en el nostre cas, quan demanam que la nostra llengua sigui coneguda per tota la població, quan ens posicionam a favor de la Llei de Normalització Lingüística, quan pretenem que els escolars d’aquest territori aprenguin i usin aquesta llengua, quan intentam posar peu fiter a aquestes mesures que, ja una altra vegada, vaig qualificar de “colonialistes”, que no és cap insult, sinó la forma de relació política de la metròpoli amb la colònia, aplicada, en aquest cas, a la relació entre la llengua de l’Estat i la de les nostres illes.

 

Rebeu una salutació cordial.

Categoria: General. Comentaris: (0). Retroenllaços:(0). Enllaç permanent
« Comentari posterior | Comentari anterior »

Comparteix

Comentaris

Publica el teu comentari.