PSM-EN Sant Llorenš

Et convit a visitar

Article de DamiÓ Pons i Pere Sampol

psmsantllorenc | 11 Agost, 2012 10:42

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

rafelcrespi | Manlleus | dijous, 9 d'agost de 2012 | 23:04h
 

En aquests moments hi ha una orquestra d’opinions coincidents: la culpa de l’actual situació de crisi sobretot correspon a les comunitats autònomes i, més secundàriament, als ajuntaments. L’Estat s’autopresenta com l’administració responsable i eficient que serà capaç de posar remei a tant de desgavell.
Evidentment la responsabilitat de la crisi està molt repartida, ben segur que moltes comunitats autònomes han gestionat els recursos de manera escandalosa (molt especialment, per cert, les del PP: País Valencià i Madrid, o les Balears en temps de Matas).

Però, pocs analitzen la gestió dels governs de l’Estat durant els darrers vint-i-cinc anys, període en què el nacionalisme espanyol s’ha alternat en el poder. El PP i el PSOE, per construir una nació espanyola atractiva per als seus ciutadans i per augmentar el seu orgull de pertànyer-hi, han creat una ficció: Espanya és un país ric, una gran potència econòmica. En Solchaga els anys 80 ja va dir que a Espanya era molt fàcil fer-se milionaris. N’Aznar es va fer la foto amb Bush i Blair perquè volia situar l’Estat en el grup del G-8, i fins i tot aspirava a situar-lo com a membre del Consell de Seguretat de l’ONU, presentant-se com l’abanderat de tot el món hispànic.


 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent