PSM-EN Sant Llorenš

Et convit a visitar

Moviment per la llengua

psmsantllorenc | 18 Febrer, 2012 09:10

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

MOVIMENT PER LA LLENGUA!!

 

Necessitem moltes signatures per dur aquest projecte de defensa de la nostra llengua endavant i que arribi al Parlament. 

La nostra petició

Per tot l'exposat al Manifest, des del Moviment per la Llengua manifestem la nostra voluntat d'exercir el dret de petició regulat a l'article 29 de la Constitució espanyola de 1978 i desenvolupat a la Llei orgànica 4/2001, de 12 de novembre, reguladora del dret de petició, per tal de demanar al Parlament de les Illes Balears:

1. Que retiri de la seva tramitació l'Avantprojecte de llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat autònoma de les Illes Balears, o;

2. Si aquest ja ha estat aprovat, que es derogui la Llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la Comunitat autònoma de les Illes Balears i;

3. Que el Parlament de les Illes Balears, a través dels mitjans pertinents, es comprometi públicament a respectar la Llei 3/1986, de 19 d’abril, de normalització lingüística, i a no adoptar cap mesura legislativa que retalli els drets que hi ha reconeguts.

Declarem que hem actuat complint tots els requisits legals previstos en les citades normes jurídiques. Per això, interpel·lem al Parlament de les Illes Balears a donar una resposta expressa a la nostra petició.

SIGNA I FES-NE DIFUSIÓ!!!! 

Una vegada hagis signat hauràs de val·lidar la signatura mitjançant el correu electrònic. Pensa-hi!!

http://www.movimentperlallengua.cat/

Posted in General. Comentaris: (1). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

No a la reforma laboral

psmsantllorenc | 14 Febrer, 2012 16:19

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

MANIFESTACIÓ

DIUMENGE 19 DE FEBRER

12,00 H

PLAÇA ESPANYA

 

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Vine a dir si a la llengua

psmsantllorenc | 10 Febrer, 2012 10:56

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

L'Obra Cultural Balear i el Consell de la Societat Civil de Mallorca organitzen per avui divendres, 10 de febrer, a les 20.30 hores, en el Teatre de Manacor, l'acte "Vine a dir sí a la llengua", amb la finalitat de donar a conèixer de primera mà la política, contrària a la llengua pròpia, del Govern Bauzá. L'acte donarà una especial importància a la reforma de la Llei de Funció Pública, que buida de contingut la Llei de Normalització Lingüística, comptarà amb les intervencions de Jaume Mateu, president de l'Obra Cultural Balear, i de Bartomeu Colom, professor de Dret Administratiu de la UIB, que faran una anàlisi i una valoració crítica de l'actual política lingüística de l'executiu.

 

US HI ESPERAM!!!

Posted in General. Comentaris: (2). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Crits i renou per l'Espai Mallorca

psmsantllorenc | 09 Febrer, 2012 09:41

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 

 

Benvolguts i benvolgudes,

us volem convidar a la jornada festiva i reflexiva que hem preparat per al proper dissabte 11 de febrer. 

És molt important, ara més que mai, que donem la cara i fem sentir ben clara i ferma la nostra veu. 

Hem programat un espectacle de tot un dia. Hi passaran tot tipus d'artistes: poetes, músics, teatrers, circencs, plàstics, pallassos i altres herbes.

Des de les 10:00 del matí fins a les 21:00
, de manera ininterrompuda.


I a les 14:00 dinar popular de franc per a tothom i sobretaula per a conversar del present i del futur de l'Espai Mallorca. 

Ens han confirmat la seva assistència: Sebastià Alzamora, Pèl Capell, Jaume C. Pons, Anna Gual, Arnau Vilardebò, Joan Riera, Arturo Almécija, Josep Pedrals, Alba Sarraute, Roc Sala, Blancallum Vidal, Judit Neddermann, Ignasi Cussó, Enric Casasses, Zeffiretto, Xavier Serrat, Joana Gomila, Clara Peya, Andreu Martínez i...


Nosaltres també feim l'Espai Mallorca!

Crits i renou ( i lluita, i art, i alegria, i vida) per l'Espai Mallorca

Posted in General. Comentaris: (11). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Gual o Vado, Pou o Pozo, Oliver o Olivo, Colom o Paloma, Sureda o AlcornocalůNo vols brou, tassa i mitja

psmsantllorenc | 09 Febrer, 2012 09:31

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

La reforma de la Llei de la Funció Pública preveu que els topònims, els noms de lloc, puguin ser traduïts al castellà. El que no sabíem és que el Govern tengués intenció de traduir els llinatges de les persones. Dia 7, el butlletí oficial de les Illes Balears (BOIB) publicava una resolució de la Conselleria d’Educació on n’Alemany era Alemán; en Crespí era Encrespe; en Castella, Castilla; en Dolç, Dulce; en Pou era en Pozo; en Gual era en Vado; na Margalida Colom Sabater era na Margalida Paloma Zapatero; en Vila era en Villa; en Font era Fuente; en Fos era Fuera; en Miquel Àngel Madroñal Oliver; en Miquel Àngel Madroñal Olivo; en Ferrà era n’Hierra; en Vinent era en Próximo; en Plomer era en Penacho; en Marquès era en Marcas; en Mas, Masía; en Mestre, Maestro; en Gregori Molina era en Gregorio Batanea; en Xavier Vergés era en Xavier Vírgenes; en Mateu Ferrer Serra, en Matad Herrero Sierra; en Capellà, en Cura; en Ros, en Rubio; en Pons, Pones; en Seguí, Siegue; en Roig n’Encarnado i en Nofre Sureda era n’Onofre Alcornocal.

 

Notícia al Diario de Mallorca.

Butlletí Oficial de les Illes Balears

Posted in General. Comentaris: (20). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent