PSM-EN Sant Llorenš

Et convit a visitar

Fotografia de la cloenda de l'Assemblea Avanšam

psmsantllorenc | 28 Gener, 2012 18:47

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

 Cloenda de l'Assemblea Avançam celebrada a Porreres el 28 de gener de 2012.

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Ple de l'ajuntament

psmsantllorenc | 28 Gener, 2012 18:40

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Dia 27, a les 20 hores, amb l'assistència d'una desena de persones, se celebrà el Ple de l'Ajuntament per tractar el següent ordre del dia:

1. Aprovació de l’acta de la sessió 2011/12, de 17 de novembre de 2011.
2. Canvi de periodicitat de les sessions ordinàries del Ple de l’Ajuntament i de la Comissió d’Assumptes Generals.
3. Sol·licitud de l’Associació Estel de Llevant.
4. Reglament sobre funcionament d’establiments públics i activitats recreatives i sobre activitats secundàries a l’aire lliure.

1. Donar compte dels acords de la Junta de Govern Local i de les resolucions del batle.
2. Precs i preguntes.

EL PSM s'ha posicionat d'aquesta manera respecte dels punts de l'ordre del dia:
1. Vot a favor de l'aprovació de l'acta anterior.
2. Vot en contra de la modificació de les periodicitats de les sessions plenàries. El PSM està d'acord en que els plens dels mesos de gener i maig es celebrin el 4rt dijous del mes, però no està d'acord en que els plens no es celebrin els vespres ja que considera que si es celebren a les 20 hores es facilita la participació dels ciutadans.
3. Vot a favor de que l'Ajuntament sol·liciti de l'IMAS i de la Direcció General de Benestar i Família que consolidin el suport a l'entitat ESTEL DE LLEVANT que tracta persones amb problemes mentals.
4. Vot en contra del Reglament sobre funcionament d’establiments públics i activitats recreatives i sobre activitats secundàries a l’aire lliure. El vot contrari és per la manera com s'ha tramitat aquest reglament (ha hagut de passar dues vegades per la comissió informativa i pel Ple).


 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

CA BARRET!

psmsantllorenc | 21 Gener, 2012 08:49

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Resposta de TomÓs MartÝnez a Cata Ferrer

psmsantllorenc | 21 Gener, 2012 08:43

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

Qui té la coa de palla, aviat la s’encén

 

En primer lloc voldria manifestar que quan he fet públic el posicionament del PSM-EN respecte de qualsevol tema mai he tengut intenció d’insultar cap adversari polític. Sempre he intentat utilitzar els adjectius fent referència a l’activitat política, sense fer cap valoració de tipus personal. Si he ofès algú li deman disculpes.

 

Feta aquesta introducció m’agradaria puntualitzar alguns aspectes de l’escrit publicat per na Cata Ferrer referent al darrer Plenari de l’Ajuntament.

 

Anem a pams:

 

  1. Sobre l’oportunitat de demanar un ple extraordinari per debatre la moció sobre la modificació de l’avantprojecte de la Llei de Funció Pública he de dir que a tots els grups polítics presents a l’Ajuntament els hi assisteix el dret de sol·licitar que una proposta o moció sigui debatuda per via d’urgència. A més no hi havia cap possibilitat que aquesta moció es veiés en un ple ordinari abans que acabàs el termini de presentació d’al·legacions.

 

  1. La petició d’un nou posicionament de l’Ajuntament sobre aquest tema venia donada pel fet que el Govern havia canviat aspectes importants de l’avantprojecte de la modificació de la Llei de Funció Pública. Supòs que n’estaven informats.

 

 (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (0). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent

Aprovada Mociˇ sobre el catalÓ a l'ajuntament de Sant Llorenš

psmsantllorenc | 16 Gener, 2012 08:27

| del.icio.us latafanera.cat meneame.net facebook.com politi.cat google.com twitter.com technorati.com

El Ple de l'Ajuntament de Sant Llorenç, reunit de forma extraordinària i urgent, ha aprovat una moció presentada pel PSM-EN en contra de la modificació de la Llei de Funció Pública.
Aquesta moció, que ha rebut el suport de l'equip de govern, es farà arribar al Govern de les Illes Balears.

La moció acorda que:

 L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar considera imprescindible que el coneixement del català sigui un requisit per accedir a l’Administració autonòmica de les Illes Balears.

 L’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar insta al Govern de les Illes Balears a retirar l'Avantprojecte de Llei de modificació de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública del a Comunitat autònoma de les Illes Balears que pretén eliminar el requisit de coneixement del català per accedir a l’Administració autonòmica.

 L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar insta al Govern de les Illes Balears a promoure les mesures necessàries per restablir el català en el lloc que li correspon com a llengua pròpia de les Illes Balears i a garantir que tota la població la conegui i sigui considerada com un dels elements identificadors de la nostra societat.

L'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar es compromet a mantenir com a requisit el coneixement de la llengua catalana per accedir a l'administració municipal i a mantenir l’actual topònim en català.

Amb aquesta moció, l'Ajuntament de Sant Llorenç es posiciona a favor de que la nostra llengua sigui essent un requisit per accedir a llocs de feina a la funció pública, es compromet a mantenir el requisit per accedir a llocs de feina municipals i també es compromet a que el nom del municipi sigui essent Sant Llorenç des Cardassar i no San Lorenzo del Cardazar.

La moció ha estat aprovada per unanimitat (8 vots corresponents a l'equip de govern i al vot del PSM-EN). El PP després d'explicar per boca de na Catalina Ferrer que aquest tema ja s'havia discutit en un ple anterior, que el PP no vol fer política sobre el tema de la llengua i  que la seva feina era vigilar la gestió de l'equip de govern, ha anunciat que no votarien la moció. Na Manuela Messeguer ha afegit, a continuació, que abandonaven el Ple.

El PSM-EN vol mostrar la seva satisfacció pel fet que el Ple de l'Ajuntament s'hagi posicionat a favor d'aquesta moció i vol criticar obertament el doble llenguatge del PP quan diu que no vol fer política amb el tema de la llengua i és aquest partit qui ha polititzat i romput el consens en un tema que no havia provocat cap conflicte i havia estat tractat per unanimitat per tots els governs, des del govern del president Cañellas fins al govern del president Antich, passant pels governs de Soler i Matas.

Lamentam profundament aquesta posició ultradretana i antimallorquina del PP.

Agrupació PSM-EN Sant Llorenç des Cardassar. (Segueix)

Posted in General. Comentaris: (3). Retroenllašos:(0). Enllaš permanent